^Pujar
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Destacats

Cerca...

Xarxes Socials

FacebookTwitter

Calendari

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

INICIAR SESSIÓ

I trobada interreligiosa a Tortosa (2011)

Biblioteca Marcel·lí Domingo,C/ de la Mercè, 6, Tortosa Dimecres, 9 de febrer de 2011, a les 18,30 h

Un encontre de tortosins i tortosines cristians (catòlics, ortodoxos, evangèlics…), musulmans i budistes per parlar sobre l’aportació de cada tradició a l’espai cívic compartit.

El compromís temporal de la pràctica transcendent 

Al llarg de la història hem vist com la manca de diàleg ha exacerbat les visions culturals etnocèntriques, que han convertit les religions en agents de guerra i de confrontació. De la mateixa manera, al llarg de la història també hem vist com cada tradició religiosa ha aportat diferents formes d’excelsitud humana, en forma d’art, moral, cultura o avenç social. Un llegat que transcendeix el context particular de cada religió i ha acabat esdevenint un patrimoni que ha enriquit tota la humanitat.

Les religions han estat el vehicle tradicional que els homes i dones han tingut per relacionar-se amb la dimensió transcendent de l’ésser humà. Des de diferents contextos, diferents cultures i diferents situacions històriques han proporcionat unes creences, pràctiques i regles per relacionar-se i assolir allò que està més enllà de la història, de la matèria i del temps.

Les religions, però, a més d’aquesta dimensió transcendent, també demanen als seus practicants i fidels un compromís amb la dimensió temporal, el dia a dia, l’ara i aquí. És per això que des d’aquest espai que compartim, la nostra ciutat de Tortosa, i en el moment històric que ens toca viure, un periode de convivència amb cultures i tradicions molt diverses, hem volgut reunir representants locals de diferents tradicions religioses en aquesta trobada per ficar en comú els reptes que estem afrontant actualment.

Enric Carbó

Organitza: Associació Amigues i amics de la UNESCO de Tortosa i Centre IBAI

 

 

--> Podeu veure-les també al google+

 

 

Comparteix l'article

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Copyright © 2013. ASSOCIACIÓ D’AMIGUES I AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA