^Pujar
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Destacats

Cerca...

Xarxes Socials

FacebookTwitter

Calendari

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

INICIAR SESSIÓ

Treballs Premiats (VIII PFMZ)

ENTITATS sense afany de lucre  (2.000 euros)

TITOL

RESUM

PRESENTAT PER

Tots som Biblioteca. El voluntariat.

 

1r Premi

1.000 euros

 

 

La majoria d’iniciatives presentades que es duen a terme a la nostra  biblioteca  són gràcies a les persones que  formen part del col•lectiu de voluntaris  o a la col•laboració amb institucions locals que permeten l’extensió dels serveis i activitats que es porten a terme a la nostra biblioteca, així com millorar la qualitat dels serveis en general, que en permet donar un accés a la informació i al coneixement de forma universal per a totes les persones. El voluntariat en cap cas substitueix ni ha de substituir el personal qualificat de la biblioteca. Volem recordar que el voluntari té un compromís d’oferir el seu temps a canvi de res. Volem que la Biblioteca sigui un espai social de tots els ciutadans i totes les ciutadanes de Tortosa. Per això, volem que tothom tingui el seu espai a la Biblioteca, tant aquells que volen col•laborar-hi, oferint el seu temps a canvi de res.

Biblioteca Marcel•lí Domingo

 

Tortosa

Construyendo un mundo mejor a través de la educación en Nicaragua

 

2n Premi

500  euros

 

 

Fabretto ha contribuido a la construcción de un mundo mejor transformando la vida de miles de niños y sus familias en Nicaragua desde hace más de 60 años a través la educación. Actualmente trabaja para que más de 24.300 personas (12.500 estudiantes, 1.800 maestros y más de 10.000 madres y padres de familia) participen de programas de desarrollo a través de las escuelas. La innovación realizada por Fabretto radica en hacer realidad la igualdad de oportunidades, llevando a zonas desfavorecidas la educación (más escuelas, más maestros y mejor preparados), adaptando los planes de estudio a las realidades locales, aplicando nuevas metodologías educativas, apoyando a los jóvenes emprendedores y haciendo que el proyecto Fabretto sea inclusivo y que participen de él las autoridades educativas, las familias y los propios estudiantes.

Fundación Comparte - Fabretto Nicaragua

 

Barcelona

Intervenciones Educativas con perros "Un perro en el cole"

 

3r Premi 

250 euros

 

 

Iniciativa innovadora en el ámbito escolar de Intervenciones Educativas Asistidas con Perros. Con esta iniciativa se pretende mejorar el desarrollo y fomentar la integridad de alumnos que presenten necesidades y apoyo educativo especial dentro de los centros escolares. Aprovechamos el perro como un gran elemento motivador para los participantes permitiendoles resolver sus dificultades con mayor facilidad y dentro de un ambiento ludico. Se desarrolla dentro de los propios centros escolares lo que permite la mejora de la integración de la discapacidad por parte del resto del alumnado del centro consiguiendo desde la base una correcta educación en valores.

Asociacion Perros Azules

 

Getafe

 

 

Riborquestra

 

3r Premi 

250 euros

La Riborquestra neix el 2009 amb el propòsit de fomentar la interculturalitat, la solidaritat i la transformació social a través de la cultura. Per crear un espai de diàleg i de formació artística global en el cor de Ciutat Vella (Barcelona) es crea aquesta orquestra comunitària, intergeneracional i sense fronteres que a partir de la pràctica musical en grup vol contribuir a millorar la vida de les persones del barri.

Des de l'educació musical i emocional, l'associació potencia el treball d’habilitats socials, comunicatives i relacionals en favor de les persones i l'entorn que habiten per convertir-lo en un indret més humà i creatiu. Actualment compta amb 50 nens, joves i adults repartits entre els instruments de corda fregada (violí, viola i violoncel), vent (flauta i clarinet) i percussió, que a partir d'un aprenentatge cooperatiu donen forma a nous reptes de futur.

Associació Riborquestra

 

Barcelona

CENTRES ESCOLARS   (2.000 euros)

TITOL

RESUM

PRESENTAT PER

Vitamina’t o titelles 3.0

 

1r Premi  

1000 euros

 

 

 

Un grup de 4t d'ESO, amb 18 alumnes d'origen molt divers, amb un alt risc de fracàs escolar i sovint, amb pocs hàbits saludables, es transformen en autèntics protagonistes d'un teatre de titelles. Aquest grup va a les aules d'educació infantil de les escoles veïnes a representar un conte on es convida els nens i nenes a menjar saludablement i a tastar fruites i verdures. Tant el conte, com els titelles i l'audiovisual resultant són elaborats pels mateixos alumnes, treballant de manera cooperativa amb companys i professors, tot fomentant processos creatius, artístics i utilitzant les TIC. Se'n destaca que es busca amb la representació amb titelles una implicació dels joves vers l'educació dels més petits, de manera els uns i els altres millorin els seus hàbits respecte l'alimentació. Els petits, per la influència dels més grans; i els grans, pel canvi d'actitud que suposa haver de donar un bon exemple.

 
 

Institut Cap Norfeu

 

 Roses

El Submarí Lila, un projecte per a l'atenció i el respecte als processos de vida   

 

2n Premi  

600 euros

 

 

El Submarí Lila neix d'haver entrellaçat els somnis i la voluntat d'un grup de famílies i educadors que crèiem, i continuem creient, en la possibilitat de construir un espai on els infants puguin créixer i desenvolupar-se en confiança, honestedat i respecte. Des del seu origen fins a l’actualitat, la iniciativa ha crescut i evolucionat molt, però sempre ha mantingut la seva essència: una constant recerca de maneres respectuoses de relacionar-nos amb als infants, tenint cura i acompanyant el seu desenvolupament; que ens ha portat als adults a mirar-nos a nosaltres mateixos, i a com són les nostres relacions. El nostre projecte, actualment, ha pres la forma d’una Comunitat de famílies i educadors, que han construït una Escola per als infants, i uns espais de Relació i Formació per als adults, dins d’un petit poble, El Milà, de la comarca de l’Alt Camp.

Cooperativa Mixta d’Ensenyament i Consum Submarí Lila

 

El Milà (Alt Camp)

Projecte Compartit d'ahir i d'avui

 

3r Premi 

400 euros

 

 

ABSTRACT

Durant el curs 2014-2015 al Col·legi Mare de Déu de la Salut de Badalona realitzarem tres projectes d’intercanvi generacional i de les persones grans conjuntament amb els residents de la Residència Roca i Pi de Badalona.

Aquest projectes que presentem portem que portem 5 cursos realitzant (des de 2008) engloba tres projectes aquest curs:

 • Tallers compartits d’ahir i d’avui (3a edició)
 • Teatre d’ahir i d’avui (5a edició)
 • Contes compartits d’ahir i d’avui (7a edició)

En una societat com la nostra, caracteritzada per una pèrdua de valors socials i una manca de comunicació intergeneracional, és necessari establir noves modalitats d’aprenentatge que fomentin el diàleg i la convivència entre generacions.   

D’aquesta necessitat neix els projecte d’intercanvi intergeneracional de l’escola, uns projectes que pretenen facilitar l’aprenentatge i coexistència entre petits i grans, fomentar el diàleg entre generacions i potenciar l’esperit solidari dels alumnes. Uns projectes que a més d’aportar als alumnes nous coneixements, fomenta el desenvolupament de nous valors, hàbits i actituds per tal que ambdues generacions es mirin als ulls, es donin la mà i  caminin juntes.

Són uns projecte d’intercanvi intergeneracional i bidireccional desenvolupats pels alumnes d’infantil i primària del Col·legi Mare de Déu de la Salut de Badalona i la gent gran de la residència d’avis Llegat Roca i Pi de la mateixa ciutat. El projectes es desenvolupen en sessions presencials una vegada al mes durant 7 mesos a la mateixa escola o la residència, on es converteixen en punts de trobada on la gent gran i els alumnes.

Les persones grans, per les seves vivències, experiències, aporten molt a les noves generacions i la comunitat educativa pot aprendre i col·laborar amb elles per tal de satisfer algunes de les seves necessitats ja siguin socials com afectives. Donar-los hi un rol social i fer-los partícips d’uns projectes comunitaris, millorar la seva autoestima i salut psicològica. 

 
 
 

Col·legi Mare de Déu de la Salut

 

 Badalona

CATEGORIA ESPECIAL "TERRES DE L’EBRE" (1.000 euros)

TITOL

RESUM

PRESENTAT PER

Projecte de difusió dels valors altruistes de les Brigades Internacionals (BI) que van lluitar a la Batalla de l'Ebre, a favor de la Cultura de Pau

 

1er Terres de l’Ebre

1000 euros

 

 

Partint de l'homenatge que es va fer el dia 31.10.13 a Campredó, als supervivents de les Brigades Internacionals (BI) que van lluitar durant la Batalla de l'Ebre, hem creat un Projecte amb els següents Objectius:

 1. Posar en valor el reconeixement de la labor altruïsta de les BI.
 2. Contribuïr a transmetre el compromís social per construir un món de Cultura de Pau.
 3. Col•laborar al canvi social d'entorns amb una perspectiva de Cooperació entre Entitats i Persones.
 4. Cóm ho hem fet?:
 5. Creant material audiovisual del dia de l'Homenatge.
 6. Treballant-lo, difonent-lo i compartint-lo amb diferents Administracions/Entitats.
 7. Creant actes col•laboratius per tal de posar en valor la Cultura de la Pau.

Quins actes?:

 1. Congrés Territorial d'UGT a Campredó/Entitat sindical.
 2. Jornades Dona Talent a Campredó/Consell Comarcal/Societat Civil.
 3. Jornada Escolar de la Pau i la no-violència a l'Escola del Poble/ZER Mestral/Comunitat Educativa/Infants.
 4. Sortida Cultural de l'AV del Rastre a Campredó/Trobada intergeneracional

 

EMD Campredó/Entitat Municipal Descentralitzada de Campredó

  

Campredó

 

 

 

 

 

Comparteix l'article

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Copyright © 2013. ASSOCIACIÓ D’AMIGUES I AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA