^Pujar
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Destacats

Cerca...

Xarxes Socials

FacebookTwitter

Calendari

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

INICIAR SESSIÓ

2012: Any Europeu de l'Envelliment Actiu i de les Relacions Intergeneracionals

La societat catalana està experimentant un procés d'envelliment que formula nous reptes a les polítiques públiques. Aquest fenomen té especial incidència en les polítiques municipals que representen un gran repte social no solament per satisfer les necessitats de la població, sinó també perquè han de fomentar un envelliment més autònom i participatiu, així com un major reconeixement i incorporació del capital de la gent gran a la vida dels municipis.

 
L'Organització Mundial de la Salut (OMS 2002) ha definit l'envelliment actiu com "el procés d'optimització de les oportunitats de salut, participació i seguretat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que aquestes envelleixen".
 
Amb l'objectiu de promoure i sensibilitzar els diferents agents de la necessitat de fer accions i projectes que afavoreixen la qualitat de vida de les persones grans i la seva participació en la societat, el Parlament Europeu i el Consell Europa han declarat l'any 2012 l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions. Els objectius d'aquest Any són:
 
- Sensibilitzar a la societat en general en relació a la importància de l'envelliment actiu i les seves diferents dimensions, i garantir que se li concedeix una posició prominent a les agendes polítiques.
 
- Estimular el debat i l'intercanvi d'informació, i desenvolupar l'aprenentatge mutu per a promoure polítiques d'envelliment actiu, identificar i difondre les bones pràctiques i fomentar la cooperació i les sinèrgies.
 
- Oferir un marc per assumir compromisos i realitzar accions concretes que permetin desenvolupar solucions, polítiques i estratègies a llarg termini innovadores.
 
- Promoure activitats que serveixin per a lluitar contra la discriminació per raó d'edat, superar els estereotips relacionats amb l'edat i eliminar barreres, en particular en el que respecte a l'ocupabilitat.

 

(Text: http://www.diba.cat/web/envellimentactiu/declaracio-any-europeu-de-l-envelliment-actiu-i-de-la-solidaritat-intergeneracional)

Comparteix l'article

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Copyright © 2013. ASSOCIACIÓ D’AMIGUES I AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA