^Pujar
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Destacats

Cerca...

Xarxes Socials

FacebookTwitter

Calendari

Març 2024
L M X J V S D
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

INICIAR SESSIÓ

Els nostres materials didàctics

 

Volem proposar-vos un viatge per les cultures del món de la UNESCO. Acompanyats de la figura del molt Honorable Federico Mayor Zaragoza, anirem descobrint aspectes de les diverses cultures a partir de les històries i anècdotes dels seus viatges com a Director General de la UNESCO.

 

Aquest material didàctic esta pensat en un format 2.0. Això vol dir que utilitzarem Internet com a eina habitual, fent servir els diferents recursos que ens pot facilitar i descobrint, així, que la web pot ser una font de cultura amb un valor inestimable.

 

Utilitzarem vídeos de curta i en algun cas de llarga durada, comptarem amb Internet com l’enciclopèdia per fer les recerques necessàries. D'aquesta manera els alumnes adquiriran la capacitat de fer recerca  d'una forma ràpida i eficaç.

 

Els materials consten en aquesta primera entrega de 6 vídeos on el molt Honorable Federico Mayor Zaragoza, ens  fa un repàs històric, molts cops viscut en primera persona, un anàlisi actual de la situació i ens dona una lliçó de convivència i fraternitat entre els pobles. Els objectes dels quals partim, són presents que el Dr. Federico Mayor Zaragoza rebé com a Director General de la UNESCO i oferí a la Cambra de Comerç de Tortosa, ciutat de les seves arrels.

 

La idea és facilitar una sèrie de materials i activitats que puguin ajudar a l' educador en la seva tasca d'ajudar a créixer i a desenvolupar els seus alumnes en la crítica, la reflexió, el discerniment, els valors de la Pau, els Drets Humans, el respecte cap allò diferent a nosaltres i la resolució pacífica dels conflictes.

 

Cada unitat didàctica constarà d’una o vàries activitats principals i de diverses activitats complementàries.  Cada educador podrà escollir l’itinerari que més se li adeqüi al seu programa. Finalment inclourem 3 activitats que seran similars en tots els objectes. La primera serà una breu aproximació a la llengua, escriptura i música de cada país, on podran jugar a conèixer, dibuixar i comparar diferents llengües i escriptures de diferents països. La segona de les activitats comunes és una introducció a la ètica d’aquella cultura. I finalment una activitat a on els alumnes podran fer un petit projecte d’aplicació pràctica dels coneixements adquirits durant cada unitat didàctica. Al final de totes les unitats didàctiques es poden recopilar tots els projectes per fer-ne un d'unitari.

 

L’ús d’aquests materials didàctics és molt ampli, i es poden fer servir en ciències socials en general, a les  classes d’història, d’educació  en la ciutadania, de literatura, en les sessions de tutoria...

 

Algunes de les activitats complementàries es poden coordinar amb altres professors d'altres matèries, si les circumstàncies son favorables,  per a què paral·lelament puguin desenvolupar un treball conjunt interdisciplinari que doti als alumnes d'un coneixement més complert i ajudi  a entendre la relació entre les diferents assignatures.

 

Ens agradaria que aquests materials didàctics fossin dinàmics, per aquest motiu aquesta és nomes la versió de sortida. Cada educador podrà, una vegada utilitzats els materials, donar-nos el seu feedback, i aportar noves propostes que s'aniran actualitzant a la web del materials.

 

Si voleu demanar els materials de suport per a professors, envieu-nos un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., amb l'assumpte:”Materials didàctics, recursos per a professors”, indicant en el cos del missatge quins dels materials voleu. També us farem arribar una petita enquesta per poder valorar els materials i poder ajudar-nos a millorar-los.

 

El teler de Gandhi

 

Buda somrient. Buthan

Comparteix l'article

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Copyright © 2013. ASSOCIACIÓ D’AMIGUES I AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA